Om mig

Jag som skriver på bloggen heter Anders Jönsson. Jag jobbar som professor i didaktik, vid Högskolan Kristianstad. Min forskning handlar i första hand om bedömning, betygsättning och nationella prov. Jag har bland annat skrivit boken ”Lärande bedömning” (Gleerups), men också medverkat som författare i ett flertal andra böcker om bedömning, som riktar sig mot verksamma i skolan (t.ex. ”Att bedöma och sätta betyg” med Anna Grettve och Marie Israelsson).

Det som är viktigt i min forskning, och därmed också på den här bloggen, är ett elevperspektiv på bedömning. Prov och bedömning är ofta något man utsätter elever för, utan att ha deras bästa i åtanke. Bedömning upplevs av många elever som något negativt. Men jag vill att bedömning ska vara något som gynnar eleverna. Något man gör för deras skull. För att de ska lära sig mer. För att de ska få en bättre uppfattning om vad de kan – och vad de kan bli bättre på.

Som forskare i didaktik är jag också intresserad av verksamhetsnära forskning. Forskning FÖR skolan, inte bara OM skolan. Forskning som kan göra skillnad. För alla verksamma i skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s